Lakberendezés

Ismerkedjen meg a lakberendezési tervezés és kivitelezés világával honlapomon keresztül!
Bízom abban, hogy a szakma szeretete tükröződik legapróbb munkáimból éppúgy, mint a több száz négyzetméteres terek berendezésekor.

Munkámat mindig a megrendelő igényeit maximálisan figyelembe véve, számítógéppel, 3 dimenziós térmodellezéssel végzem. Valósághű látványtervekkel igyekszem ügyfeleimet segíteni a tervezői elképzelések megértésében. A módszer nagy előnye a gyors változtathatóság és a mérnöki precizitás mellett az, hogy megfelelő előkészítői munka után a tér minden apró részletét be tudom mutatni, tetszőleges számú nézőpontból, akár különböző anyag-, színhasználattal, más megvilágítási variációban is.

Diósd_fürdő4
DSCN3327
DSCN4189

Szakmai tapasztalatom

A Pollack Mihály Műszaki Főiskolán szereztem diplomát, majd 1997-ben végeztem a Veresegyházi Oktatási Stúdióban lakberendezőként kitűnő minősítéssel.
Közel 20 éve dolgozom tervezőként. Jelenleg a Térvarázs Stúdió Lakberendezési Kft-ben foglalkozom építészeti-, de főleg belsőépítészeti tervezéssel, lakberendezéssel, kivitelezéssel, és ingatlanközvetítéssel.

A tervezőasztaltól a megvalósításig

Minden feladathoz több különböző megoldást kínálok – látványtervekkel és alaprajzokkal – majd a megrendelővel közösen kiválasztott variációról készülnek a véglegesen kidolgozott fotorealisztikus látványtervek, és minden, ami a megvalósításhoz szükséges (alaprajzok, metszetek, falnézetek, részletes bútortervek, stb.).

Az ideális megoldás az, ha a kivitelezés irányítására is megbízást kapok, ugyanis a tapasztalatok alapján a terv csak így valósul meg maradéktalanul. Megbízható, reális áron dolgozó szakemberekkel állok kapcsolatban, akik összeszokott csapatként valósítják meg az elképzeléseimet.

Mit kapnak tőlem ügyfeleim?

Ismerkedjenek meg az általam készített munkák részletes tervezési folyamatával egy 32 m2-es garzonlakás berendezésének kialakításánál. Minden feladatnál ehhez hasonló lépésekben készítem el a terveket.

Érdeklődőként személyesen is szívesen látom Önöket az irodaként is működő bemutató garzonlakásomban (részletesebben látható a 2. praktikus ötletnél), vagy tegyenek virtuális sétát a látványtervek, fotók segítségével néhány általam berendezett térbe, és ezeken keresztül gazdagodjanak néhány praktikus lakberendezési ötlettel.

Tervezési folyamat

A tervezési munka egy több lépcsős folyamat, melynek végén csak úgy alakul ki a tökéletes eredmény, ha elegendő időnk és energiánk van a teljes utat bejárni..

Vázlatterv

Részletes felmérés után készülnek a vázlattervek.

A tér adottságaitól, az igényektől és lehetőségektől függően két-három alaprajzi megoldást kínálok, egyszerűsített (és színeiben még nem kidolgozott) látványtervekkel.

Ajánlati terv

A vázlattervek részletes egyeztetése után a kiválasztott alaprajzi megoldás alapján készítem az ajánlati tervet. Ez néha több variáció részleteinek eggyé olvasztásával alakul ki. Itt már a végleges kialakítást, anyag-, és színhasználatot mutatok be a látványterveken.

Kiviteli terv

Az ajánlati tervek alapján készítem a megvalósításhoz szükséges összes részletes tervet. A bútortervek közül jelen esetben csak a konyháét mutatom be, de az összes többi berendezésről is hasonló tervlapokat rajzolok..

Fotók

A folyamat hossza függ a feladat nagyságától. A következőkben egy könnyen áttekinthető 32 m2-es garzonlakás berendezésének kialakításánál mutatom be a fent felsorolt lépéseket, majd az eddig elkészült berendezés fotóit.

12 praktikus ötlet

Alakítsunk ki gyermekünknek rejtett búvóhelyet!
Irodaként is működő lakás
Kis garzon nagy fürdőszobával
Kis iroda tárgyalóval
Konyhából a kertbe
Nappali-kényelem
Szobában nassolóknak
Tegyük könnyen elérhetővé szekrényünk felső részét is!
Többfunkciós tiniszoba
Válasszunk stílust fürdőszobánknak
Vendégfekhely
Zsákbamacska